الأحد 5 يوليه 2026 — القاهرة

محمود الخطيب: الصلاة وتحية العلم أساس أكاديميتي لكرة القدم

محمود الخطيب: الصلاة وتحية العلم أساس أكاديميتي لكرة القدم
أكد محمود الخطيب، أسطورة الأهلى ومنتخب مصر الأسبق، أنه حريص على تعليم الأطفال في أكاديميته التى افتتحها السلوك المنضبط وضرورة الحفاظ على تأدية الصلاة فى أوقاتها، مردفا: "بخلي الولد يرتب دولابه يهتم بكل شئون حياته وأهمها إنه يواظب على الصلاة، وكمان يذاكر كويس ويأكل أكل صحى ومش يقضى وقته كله فى اللعب".

وقال الخطيب في تصريحات تليفزيونية، إن والده كان يحفزه على لعب كرة القدم عندما يؤدى واجباته الملزم القيام بها داخل المنزل، مستدركا: "أبويا كان يقول لأمى محمود لو سمع الكلام وذاكر كويس صلى وكل سبيه ينزل يلعب شوية، وكنت بعمل الحاجات اللى أبويا يقولى عليها وبشكل كويس علشان يسيبنى أعمل الحاجة اللى أنا بحبها".

وأضاف بيبو، أن فكرة إنشاء أكاديمية لتعليم كرة القدم جاءت له فى أواخر سنواته فى الملاعب قبل اعتزاله الكرة، لتعليم اللاعب السلوك السوى فى حياته بجانب لعب كرة القدم، مضيفًا "وبعلمهم كمان تحية مصر حاجة وتحية العلم الجمهورى، ولما يكون السلام الجمهورى بيتقال قبل الماتش أكيد كل اللى فى المدرجات واللى قاعدين فى البيوت جسمهم بيقشعر من حبهم لبلدهم"، وتابع "اللى بيدخل بعد تحية البلد بعاقبه، والأكاديمية مش للأهلاوية بس". 

وأشار إلى أن حالة مباريات الأهلى والزمالك، هى نفس حالة الكلاسيكو الذى ينطلق بكل دول العالم، لافتا إلى أن اهتمام العرب بلقاءات الفريقين من الأشياء الجميلة للأهلى والزمالك.
مصدر الخبر
صدى البلد

أخبار متعلقة